HTML

Aftershock

Történetek a világvégén túlról.

Friss topikok

  • BB88: Crossover! (2012.06.30. 22:43) N031
  • BB88: Szegény fickó. Éli az életét a zombiktól hemzsegő környéken, minden lépésére figyel, retteg és ha ... (2012.06.01. 19:41) N016
  • Zuz: +1 fakje (2012.05.31. 20:11) N014
  • BB88: Kezdődhetne már az új évad, izgalmas résznél lett vége az előzőnek. (2012.05.28. 17:10) N013
  • Zuz: ,,Az apokalipszis számára az igazi szabadságot hozta el. Ezért volt mindenkire sokkal veszélyesebb... (2011.11.22. 12:24) N008

Linkblog

B37

2010.10.03. 20:10 AfterBjörn

Elemlámpával világítottunk. Amint leértem a lépcső aljára, megrohantak az emlékek. Újra láttam a falhoz láncolt öcsémet, anyámat évek alatt tönkremenni, éreztem a bűzt... Pedig a pince üres volt. Úgy néz ki, a tüzelőt tartották itt. A kazán is itt volt, és néhány lapátnyi szenet is találtunk az egyik sarokban. Jó hír, ezek szerint feljutunk a házba innen. Falépcső vezetett egy csukott ajtóhoz. Zárva volt. Hát, valahogy be kell jutnunk, gondoltam. Feltörtem a zárat. Az ajtó a konyhába vezetett. Pedáns rend fogadott minket, és bűz. Körülbelül el tudtam képzelni, mit találunk az emeleten. A Kölyök némán lépkedett mögöttem, szeme tágra nyílt. Remény és félelem bújkált a tekintetében. Tudtam, mire gondol... Hogy hadd maradjunk itt, legalább egy kicsit hadd nyugodjunk meg. De nem merte remélni, míg nem láttunk mindent. És azután is késznek kell maradnunk eltűnni innen percek alatt. Intettem neki, hogy kövessen, és elindultam felfelé, a hálószobába.

Szólj hozzá!

B36

2010.09.30. 18:09 AfterBjörn

Hetekig tartott, mire megtaláltuk a helyet. Fájdalmasan szép lehetett volna, ha van időnk és energiánk ezzel foglalkozni. De sajnos nem volt. Napok óta szakadt a hó. Egy nagyobb várost hagytunk magunk mögött pár órája. Abban maradtunk, hogy ha estig nem találunk valamit, akkor visszamegyünk. De szerencsénk volt. Egy tó partján elszórtan házak álltak. Fából meg téglából épültek. A fához nem volt kedvem -- túl könnyű kigyújtani --, pedig azok voltak mélyebben az erdőben.
-- Átnézünk párat, egyet kiválasztunk, éjjel felváltva őrködünk. Holnap pedig rendesen átkutatjuk a többit. Szerintem megtaláltuk. -- A Kölyök szótlanul bólintott. Visszaült a terepjáróba, amire egy utánfutót akasztottunk. Én a teherautóval jöttem, ő nem akarta vezetni.
Beálltam az egyik nagyobb ház udvarára. Intettem a Kölyöknek, hogy amennyire tud, álljon rá a bejáratra. Soha nem lehet tudni, milyen hirtelen kell távoznunk.
-- Csak pár holmit viszünk be. Takarót, pár konzervet, lámpát, távcsövet, meg a fegyvereket.
Az ajtó zárva volt. Nem akartam feltörni, nem volna rossz, ha zárni tudnánk. Körüljártam a házat, a hó ropogott a lábam alatt. Minden ablak csukva volt. A ház mellett közvetlenül egy földbe süllyesztett pincelejáró nyílt. Eszembe jutott, hátha összeköttetésben áll a házzal. Az ajtaján csak egy lakat volt. Sietve levertük, és elindultunk a sötétbe.

Szólj hozzá!

B35

2010.09.29. 17:57 AfterBjörn

-- Nagyon hideg lesz a télen. Most is van már mínusz 6-8 fok éjjel, pedig csak október van.
-- Akkor dél felé menjünk.
-- Igen, de azt hiszem, ezekre a mocskokra is hatással van a hideg. Legalább lelassulnak.
-- Itt akkor se húzzuk ki a telet.
-- Elindulunk, aztán meglátjuk. Valami eldugott hely kell. És rengeteg tüzelő. Tudsz vadászni fegyverrel?
-- Igen, uram.
-- Hagyd ezt. Horgászni?
-- Azt is.
-- Megmondom, mit csinálunk. Út közben szerzünk valami nagyobb autót. Kettő kéne. Vezetsz?
-- Tudok.
-- Akkor két autóval megyünk. Minden áruházba benézünk, amit tudunk, összeszedünk. Majd összeírom, mi kell mindenképp. Aztán egy térképen kinézzük, nagyjából hova menjünk. Folyóvíz kéne, hogy halat télen is tudjunk fogni. De ha tó, az se baj, vágunk léket.
-- Áramra nem gondolt?
-- Igen... az nem ártana. De egy áramfejlesztő zajos.
-- Akkor messzebb menjünk az erdőbe vagy valami...
-- De akkor el leszünk vágva a készletektől. -- Felnéztem az égre. Komor, súlyos, vészterhes felhők gyülekeztek, lassan, de megállíthatatlanul. -- Bár, ahogy nézem, ha itt a tél, mindenképp lesz pár hónapunk, amikor csak ketten leszünk. -- Amint kimondtam, egy pillanatra halálos csend telepedett közénk, majd egyszerre kirobbant belőlünk a nevetés. Nagyon kellett már. De amikor újra az égre pillantottunk, aztán végig a sötétedő utakon, ahol némán álltak az autók, néhány összetörve, néhányban hullák... akkor újra elhallgattunk. De ez a nevetés, ez sokáig visszhangzott a fülemben.

Szólj hozzá!

B34

2010.09.28. 18:01 AfterBjörn

Gázhegesztő berendezéssel melegítettük meg a konzerveket végül. Szerencsére tényleg csak a vérveszteség volt, ami levert a lábamról, a seb nem fertőzödött el. Másnap estére erőre kaptam annyira, hogy vállalni mertem egy akár hosszabb utat is. Nem volt valami barátságos ez a szerelőcsarnok szerelők nélkül. Kell valami jobb hely, ahol tovább kihúzzuk. A Kölyök tőlem várta, hogy megmondjam, mi legyen. A haverjai, az, hogy felgyújtották a kunyhót, meg ez a sok szar nem került köztünk szóba. Ilyen világ volt ez: ami elmúlt, elmúlt. Nem nehezteltem rá, ki nem szúr el egy csomó mindent tizenévesen, még akkor is, amikor vannak rendes szülei, meg iskola, meg rendőrség. Meg víz a csapban, meg elektromos áram. Szóval egy csomó minden, ami azóta nincs. A Kölyök tudta, hogy mit gondolok. Egyszer megpróbált félszegen bocsánatot kérni, de a mondat közepénél eszébe jutott, hogy nevetséges ostobaságnak fog tűnni. Inkább elhallgatott, és öregedett pár évet egy perc alatt. Kezdtem megkedvelni, és nem tudtam ez ellen semmit tenni.

Szólj hozzá!

B33

2010.09.27. 14:29 AfterBjörn

Megúsztuk az éjszakát, sőt a következő hetet is. Végül valami szerelőcsarnokba vettük be magunkat. A főnöknek volt egy üvegfalú irodája kb. 3 méter magasan, onnan figyelte a melót, gondolom. Mi nem a melót akartuk figyelni, hanem bármit, ami az életünkre tör. Lakattal volt lezárva a csarnok, úgy néz ki, halál előtt pedánsan zártak. A baj a hideg volt. Tüzet itt nem rakhattunk, mással meg nem nagyon lehetett meleget csinálni ezekben a napokban. De távol volt mindentől, a város szélén, a kis főnöki kalitka meg valami buta biztonságérzetet még adott. Meleget akartam enni, szükségem volt rá. Megkértem a Kölyköt, nézzen körül a telephelyen. Legszívesebben magam vettem volna szemügyre mindent, de kénytelen voltam rá hagyatkozni még pár napig. Nem voltam jól.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása