HTML

Aftershock

Történetek a világvégén túlról.

Friss topikok

  • BB88: Crossover! (2012.06.30. 22:43) N031
  • BB88: Szegény fickó. Éli az életét a zombiktól hemzsegő környéken, minden lépésére figyel, retteg és ha ... (2012.06.01. 19:41) N016
  • Zuz: +1 fakje (2012.05.31. 20:11) N014
  • BB88: Kezdődhetne már az új évad, izgalmas résznél lett vége az előzőnek. (2012.05.28. 17:10) N013
  • Zuz: ,,Az apokalipszis számára az igazi szabadságot hozta el. Ezért volt mindenkire sokkal veszélyesebb... (2011.11.22. 12:24) N008

Linkblog

N018

2012.06.03. 08:35 AfterSpeaker

Egy nap feltűnően sietve, szinte kapkodva szedte össze a dolgokat valami elhagyatott benzinkúton. Eddig alapos volt, módszeres. Most történt valami, de Mr. N. nem tudta, mi az. Figyelte, követte tovább. Általában, amikor a fickó elindult haza, ő másik úton gyorsabban odaért, és -- anélkül, hogy amaz észrevette volna -- a sötétből figyelt. Nem volt ez másként most sem. És ez volt az a nap, amikor szinte a semmiből megszületett a pillanat, amelyre várt: a férfi nem zárta be maga után az ajtó azonnal. Mr. N. egy percet se késlekedett, jelnek tekintette áldozata hanyagságát. Kezében a késsel, arcán szenvtelen kifejezéssel benyitott. Szinte átlagos otthont látott maga előtt, no meg a rémült, értetlen tulajt. Na majd nem soká megérti.
-- Ha bezárod magad után az ajtót, talán túlélted volna a mai napot -- közölte vele Mr. N., és elindult felé.

Szólj hozzá!

N017

2012.06.02. 08:29 AfterSpeaker

Sokszor anélkül követte egész hazáig, hogy leendő áldozatának a leghalványabb fogalma lett volna róla, mi történik. Pedig az illető tényleg nagyon óvatos volt, le a kalappal. Csak hát ezúttal profival volt dolga, és egy profi azt csinál az amatőrrel, amit akar. A fickó első dolga volt, amint belépett a lakásába, hogy gondosan bezárta maga mögött az ajtó. Mr. N. sokszor elképzelte, amint a sötét lépcsőházban állt és mozdulatlanul figyelt, hogy mi lehet odabenn. Hogy nézhet ki a lakás, vannak-e mások is, vagy egyedül van a férfi. Remélte vannak. Úgy döntött, hogy egészen addig követi és figyeli, amíg valami különleges helyzet -- ha úgy tetszik, alkalom -- nem adódik, és majd akkor csap le.

Szólj hozzá!

N016

2012.06.01. 08:38 AfterSpeaker

Első prágai áldozatát véletlenül fedezte fel. A fickó csak éjszaka mozgott, akkor is gondosan megtervezett útvonalon; hol élelmet szerzett be, hol üzemanyagot, de sosem volt kint egy óránál többet. Mr. N. napokig figyelte. Egy tömbházban húzta meg magát, vagy az is lehet, hogy mindig is ott lakott. Mr. N. nem látta értelmét annak, hogy az illető mindig sötétben jön elő, hiszen, amennyire meg tudta ítélni, a holtaknak édes mindegy volt, hogy nappal van-e vagy éjszaka. Aztán arra gondolt, hátha az élőktől jobban tart, mint a holtaktól. Akkor viszont méltó prédára akadt.

1 komment

N015

2012.05.31. 09:06 AfterSpeaker

Pár hét alatt eljutott Prágába. Sosem járt itt előtte. A munkatársai évente eljöttek ide, sörözni meg minden. Eleinte őt is hívták, aztán később már nem. És most Prága is halott volt, nem látott élő embert az utcán. Csak lehúzott rolók, eltorlaszolt ajtók, és a halál. Tetszett neki. Úgy döntött, pár hetet eltölt itt, lássuk, valójában mennyire óvatosak, akik még élnek. Bejárta a környéken levő boltokat, felmérte a készleteket -- volt belőlük elég --, napokig kereste a megfelelő helyet, ahol az elkövetkező egy-két hetet eltölti. Valami emeleti lakás kellene, ahonnan jó nagy részt be lehet látni, ráadásul olyan részt, ahova van is értelme elmennie annak a néhány szerencsétlennek, akik valamilyen isteni mázli folytán túlélték ezt az egész szart, és most nyomorultul, remény nélkül egyik napról a másikra élnek, mert képtelenek alkalmazkodni. Elfogadni, hogy megváltoztak a dolgok. Elvigyorodott. Pedig megváltoztak, de meg ám.

Szólj hozzá!

N014

2012.05.30. 14:06 AfterSpeaker

Attól a naptól kezdve még óvatosabb lett. A legironikusabb az volt az egészben, hogy amióta kitört a baj, ez volt az első pillanat, amikor valóban meglegyintette a halál szele. De mivel ezt is legyőzte, a szája szegletében játszó mosoly még magabiztosabb lett, még inkább úgy érezte e perctől fogva, hogy ez az ő világa. Ha betartja a játékszabályokat, sosem fog unatkozni.

2 komment

süti beállítások módosítása